okt 2024

Truck Trading Group

De slimme tachograaf versie 2 is verplicht vanaf december 2024

Vanaf december 2024 wordt het gebruik van de Slimme Tachograaf Versie 2 verplicht voor alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton die internationaal binnen de EU opereren. Deze nieuwe Europese regelgevingverplicht bedrijven om hun huidige digitale en analoge tachografen te vervangen. Dit is een belangrijke stap voor de transporttsector, met als doel de arbeidsomstandigheden van chauffeurs te verbeteren en de naleving van de EU-regelgeving te versterken.

 

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Als transportbedrijf is het van essentieel belang om tijdig te voldoen aan deze nieuwe regelgeving. Het niet tijdig vervangen van uw tachografen kan leiden tot boetes en in sommige gevallen ook tot operationele verstoringen. Contacteer ons voor  een naadloze overgang naar de Slimme Tachograaf Versie 2, waarbij wij de installatie, nauwkeurige inspecties en voortdurende technische ondersteuning verzorgen. 

 

De voordelen van de Tachograaf Versie 2

De introductie van de Tachograaf Versie 2 is bedoeld om de handhaving van de EU-regelgeving te verbeteren. Dit nieuwe systeem ondersteunt de regelgeving voor de detachering van bestuurders, wat zorgt voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en betere bescherming voor chauffeurs. Bovendien helpt de Tachograaf Versie 2 bij het verminderen van administratieve lasten door automatisering en nauwkeurige gegevensverzameling, wat leidt tot meer efficiëntie.

 

Maak nu een afspraak

Wacht niet tot het laatste moment om uw tachografen te vervangen. Maak vandaag nog een afspraak met ons team voor de plaatsing van een  Slimme Tachograaf Versie 2. 

 

Maak een afspraak

 

//
Website design & development by Logo Popkorn