sep 2024

Truck Trading Group

DAF introduceert PACCAR Connect

Nieuw onlineplatform voor wagenparkbeheer voor optimale efficiëntie

Véél informatie en toonaangevend gebruiksgemak; het nieuwe PACCAR Connect stelt de norm voor onlineplatforms voor wagenparkbeheer. PACCAR Connect is niet alleen eenvoudig toegankelijk maar kan bovendien eenvoudig geïntegreerd worden in reeds aanwezige software van derden. Elke nieuwe DAF XB, XD, XF, XG en XG+ is uitgerust met 10 jaar PACCAR Connect.

PACCAR Connect bestaat uit een aantal componenten: hardware en software in de truck, een afneembare tablet (optioneel) in de cabine én een online portal die toegankelijk is op vrijwel elke computer en elk mobiel apparaat. PACCAR Connect levert altijd en overal actuele informatie over de prestaties van zowel individuele voertuigen, het volledige wagenpark als chauffeurs. Dat helpt transporteurs hun efficiëntie en rendement te optimaliseren.

 

Naadloze integratie

Een van de belangrijkste voordelen van PACCAR Connect is dat bestaande logistieke softwaretoepassingen van zogenoemde ‘derde partijen’ gegevens van de online portal kunnen gebruiken. Hierdoor is het eenvoudig logistieke processen en de prestaties van een wagenpark vanaf elk apparaat te monitoren.

Daarnaast maakt de PACCAR Connect Tablet het werk van de chauffeur efficiënter en eenvoudiger. Mobiele services van PACCAR Connect kunnen namelijk verbonden worden met het DAF-navigatiesysteem. De thuisbasis kan daardoor nieuwe routes rechtstreeks naar het DAF-trucknavigatiesysteem verzenden. Hierdoor beschikken chauffeurs bij het afleveren van hun vracht over de meest efficiënte routes.

 

Nieuwe navigatiefuncties

De ‘Last Mile First Mile Routing’ optie verhoogt eveneens de efficiëntie en het chauffeurscomfort. Met de optie ‘mijn route’ kan de thuisbasis een route (of een reeks routes) uitstippelen in de PACCAR Connect Portal en deze rechtstreeks naar de trucknavigatie verzenden. Daarmee lost de functie een aloud probleem op: het niet kunnen navigeren naar een bepaalde locatie als gevolg van verkeersbeperkingen in het gebied voor laden of lossen. De optie vermindert daarmee niet alleen stress bij de chauffeur, maar voorkomt ook mogelijk tijdsverlies.

 

DAF introduceert PACCAR Connect, een online fleet management platform dat is gericht op het maximaliseren van de wagenparkefficiëntie.

 

Rapporten

Met PACCAR Connect kunnen de prestaties van zowel afzonderlijke trucks als het volledige wagenpark altijd online worden bekeken – of dankzij de ‘Report Scheduler’ per mail worden ontvangen. De route- en verbruiksrapporten kunnen op het dashboard worden weergegeven op basis van individuele voorkeuren. Met het oog op maximale efficiëntie, biedt PACCAR Connect ook ‘geofencing’ aan. Hierdoor wordt de thuisbasis gewaarschuwd wanneer een truck een afleverlocatie nadert of na onderhoud bij een dealer weer volledig operationeel is.

Eigenaren of beheerders van een wagenpark die uitgebreidere informatie nodig hebben, kiezen voor de optionele modules ‘Eco Score’ en ‘Vehicle Health’. De eerste geeft gedetailleerde informatie over de prestaties van de chauffeur, de tweede is gericht op de conditie van het voertuig – inclusief realtime dashboardsignalen en een indicatie van wanneer het voertuig de volgende onderhoudsbeurt nodig heeft.

 

10 jaar als standaard

Elke nieuwe DAF XB, XD, XF, XG en XG+ is standaard tien jaar verbonden met PACCAR Connect, óók als het voertuig van eigenaar verandert. Gedurende deze periode vinden alle updates van de portal automatisch plaats.

 

De nieuwe norm

Het PACCAR Connect onlineplatform voor wagenparkbeheer, dat standaard wordt geleverd bij elke nieuwe DAF-truck, stelt de nieuwe norm voor gebruiksgemak. Door de naadloze integratie in logistieke toepassingen van derden en de optionele PACCAR Connect Tablet, is het monitoren en optimaliseren van logistieke processen gemakkelijker geworden en, belangrijker nog, beter dan ooit tevoren.


DAF Trucks N.V. is een dochteronderneming van PACCAR Inc, een wereldwijd technologiebedrijf dat lichte, middelzware en zware trucks ontwerpt en produceert. DAF biedt een volledig assortiment trekkers en speciale trucks, en biedt het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. DAF is bovendien een toonaangevende dienstverlener: MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas levering van onderdelen door PACCAR Parts.

Eindhoven, 16 september 2024

//
Website design & development by Logo Popkorn